Kan man sälja godis för att tjäna pengar till föreningen?

Här kan du läsa mer om hur du kan tjäna pengar till föreningen!

Ja, att sälja godis är en vanlig och effektiv metod för att tjäna pengar till en förening eller grupp. Det finns flera fördelar med att välja godisförsäljning som fundraiser:

  1. Populärt och efterfrågat: Godis är något som många människor gillar och är villiga att köpa, vilket kan göra försäljningen relativt enkel.
  2. Brett utbud: Det finns en stor variation av godisprodukter att välja mellan, vilket gör det möjligt att anpassa sortimentet efter målgruppens preferenser och budget.
  3. Flexibel försäljningsplats: Godis kan säljas på många olika platser och tillfällen, såsom skolans evenemang, idrottsevenemang, lokala marknader, eller direkt till familj och vänner.
  4. Potential för vinst: Genom att köpa godis i bulk eller från grossister kan föreningen öka sina intäkter genom att sälja med vinstmarginal.

När du planerar en godisförsäljning är det viktigt att tänka på lokala lagar och regler som kan gälla för livsmedelsförsäljning, samt att hantera lagring och distribution av produkterna på ett hygieniskt och säkert sätt. Genom att marknadsföra försäljningen på ett effektivt sätt och engagera deltagarna i föreningen kan ni maximera intäkterna och göra fundraiser till en framgång.

Vilket godis är bäst att sälja om man vill tjäna pengar till föreningen?

När du väljer godis att sälja för att tjäna pengar till din förening, är det bra att fokusera på produkter som är populära, har god vinstmarginal och är attraktiva för målgruppen. Här är några populära alternativ som vanligtvis fungerar bra för försäljning:

  1. Choklad: Choklad är generellt sett mycket populärt och har oftast en högre vinstmarginal jämfört med andra godissorter. Fundera på att sälja små chokladkakor, praliner eller chokladpinnar.
  2. Godispåsar: Förpackade godispåsar med blandade godissorter är också populära eftersom de erbjuder variation och tilltalar många olika smaker. Exempel inkluderar påsar med blandade smågodis, surt godis eller lakrits.
  3. Karameller: Individuellt förpackade karameller eller karamellstångar är bra alternativ som ofta har en bra vinstmarginal och attraherar en bred målgrupp.
  4. Nötter och snacks: Om det finns intresse bland kunderna, kan även nötter och olika typer av snacks vara bra alternativ, särskilt om det finns efterfrågan på hälsosammare alternativ.
  5. Specialitetsgodis: Ibland kan specialitetsprodukter eller säsongsbetonat godis, som julgodis eller påskgodis, vara populära och sälja bra vid rätt tidpunkt på året.

När du väljer vilket godis du ska sälja, överväg även kostnaden för inköp, eventuella specialerbjudanden från grossister eller leverantörer, och hur du kan marknadsföra produkterna effektivt för att maximera intäkterna till din förening.

Kanske du ska köpa aktier och vill se bra ut. Att sätta upp håret med hårspännen när du arbetar med CRM Sverige och följer aktiemarknaden 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg