Tips på hur du vårdar ditt hår till sommaren!

Sommaren är här och det innebär sol, bad och stranddagar. Men det kan också innebära att ditt hår blir torrt, skadat och slitet av all sol, saltvatten och klor i poolen. Här är några tips på hur du kan vårda ditt hår och hålla det friskt och vackert under sommarmånaderna. Du har löshår hos Pozehair om du vill bli extrafin i sommar.

 1. Använd solskydd för håret

Precis som du skyddar din hud från solens skadliga strålar är det också viktigt att skydda ditt hår. Flera märken erbjuder speciella solskydd för håret i form av sprayer, oljor eller serum som skyddar mot UV-strålar och hindrar färgen från att blekas. Applicera solskyddet innan du går ut i solen och spraya på nytt regelbundet under dagen.

 1. Skölj håret med rent vatten innan du går i poolen

Klor i poolvattnet kan vara mycket skadligt för håret och göra det torrt och frissigt. Innan du hoppar i poolen är det därför bra att skölja håret med rent vatten för att göra det mindre mottagligt för klor. Du kan även använda en återfuktande leave-in conditioner för att skapa en skyddande barriär mellan håret och kloret.

 1. Undvik att tvätta håret för ofta

Att tvätta håret för ofta kan göra det torrt och skört, särskilt under sommaren när det redan är utsatt för sol och saltvatten. Försök att tvätta håret endast när det verkligen behövs och använd ett milt schampo och balsam som inte torkar ut håret. Skölj håret ordentligt efter tvätt för att få bort eventuellt klor- eller saltrester.

 1. Använd återfuktande hårprodukter

Under sommaren behöver ditt hår extra återfuktning för att hålla sig friskt och glansigt. Använd återfuktande hårinpackningar och oljor regelbundet för att återfukta och stärka håret. Undvik produkter med alkohol eller andra uttorkande ingredienser.

 1. Skydda håret när du sover

Även när du sover kan ditt hår ta skada av att gnuggas mot kudden och bli trassligt och slitet. För att undvika detta kan du använda en satin eller silkesmössa när du sover för att minska friktionen mot håret. Du kan också fläta håret innan du lägger dig för att undvika trassel.

Genom att följa dessa tips kan du hålla ditt hår friskt och vackert under sommaren och undvika att det blir torrt och skadat av solens strålar, saltvatten och klor i poolen. Kom ihåg att det är viktigt att vårda ditt hår på samma sätt som du vårdar din hud för att behålla dess hälsa och glans.

Skydda håret med en hatt i sommar


Att sätta upp håret kan vara en konstform och det finns många olika tekniker och stilar beroende på hårlängd, textur och önskat utseende. Här är några allmänna tips för att sätta upp håret: Du kan också använda dig utav löshår som du kan hitta hos Pozehair

 1. Förbered håret: Tvätta och torka håret innan du börjar. Använd gärna ett volymskapande schampo och balsam för extra fyllighet.
 2. Använd stylingprodukter: Applicera en lämplig stylingprodukt för att ge håret struktur och hållbarhet. Det kan vara mousse, gel eller hårspray beroende på ditt hårs behov och önskat utseende.
 3. Välj rätt verktyg: Beroende på vilken stil du vill åstadkomma kan olika verktyg vara användbara, såsom hårnålar, hårnät, hårnålar med mera. Se till att ha allt du behöver nära till hands innan du börjar.
 4. Arbeta med sektioner: Dela upp håret i sektioner för att göra det lättare att hantera och skapa önskad form och volym.
 5. Prova olika tekniker: Det finns många olika tekniker för att sätta upp håret, inklusive flätor, knutar, rullar, twistar med mera. Utforska olika tekniker och hitta vad som passar bäst för din hårtyp och önskade stil.
 6. Var tålamodig: Att sätta upp håret kan ta lite tid och övning innan du hittar den perfekta stilen. Var tålmodig och experimentera med olika tekniker och produkter tills du hittar det som fungerar bäst för dig.
 7. Fixera stilen: När du är nöjd med din frisyr, använd hårspray eller annan fixeringsprodukt för att säkra stilen och se till att den håller hela dagen eller kvällen.
 8. Skapa en elegant finish: Avsluta din frisyr med några dekorativa accessoarer, som hårnålar, hårband eller blommor, för en extra touch av glamour.

Kom ihåg att övning ger färdighet när det gäller att sätta upp håret, så var inte rädd för att experimentera och ha kul med det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg