Feng shui inredning

Feng shui inredning

Feng shui är en gammal kinesisk praxis som fokuserar på att skapa harmoni mellan individen och deras omgivning genom att balansera energiflöden. När det gäller feng shui-inredning finns det flera principer att överväga för att skapa en positiv och balanserad energi i ditt hem. Här är några grundläggande tips:

1. Placering av Möbler

 • Mitt i rummet: Försök att undvika att placera möbler mitt i rummet, särskilt sängar och skrivbord. Detta kan skapa en känsla av otrygghet och instabilitet.
 • Väggarnas kraft: Genom att placera ditt bord eller säng mot en vägg kan du skapa en trygg och säker atmosfär

Att möblera enligt principerna för feng shui kan hjälpa till att skapa en harmonisk och balanserad energi i ditt hem. Här är några grundläggande riktlinjer att följa:

1. Placering av Möbler

 • Använd bagua-kartan: Bagua-kartan är ett verktyg inom feng shui som delar upp ditt hem i olika områden som representerar olika aspekter av ditt liv (t.ex. karriär, kärlek, hälsa). Placera möblerna i enlighet med dessa områden för att förstärka specifika energiflöden.
 • Balans och harmoni: Försök att skapa en balans mellan yin och yang energier genom att kombinera mjuka och hårda material, runda och raka former samt ljusa och mörka färger.
 • Fria flöden: Se till att möblerna inte blockerar naturliga flöden av energi i rummet. Håll utrymmet öppet och luftigt så att energin kan cirkulera fritt.

2. Specifika Möbleringsråd

 • Sovrum: Placera sängen så att den har en solid vägg bakom och är synlig från dörren, men inte direkt i linje med den. Undvik att ha sängen under ett fönster eller med fötterna riktade mot dörren.
 • Vardagsrum: Ordna sittplatserna så att de främjar konversation och interaktion. En rund soffbord kan främja positiv energi och samvaro.
 • Kontor: Placera skrivbordet så att du har en bra utsikt över rummet, men undvik att sitta med ryggen mot dörren. Ha ordning och reda för att främja produktivitet och fokus.
 • Köket: Se till att köksöar och bänkskivor är fria från rörelsehindringar så att matlagningen kan ske smidigt och utan stress. Håll skåp och lådor välorganiserade för att främja effektivitet.

3. Generella Tips

 • Naturliga Material: Använd möbler och dekorationer av naturliga material som trä, sten och tyg för att skapa en jordad och balanserad atmosfär.
 • Ljus och Luft: Maximera naturligt ljus och luftflöde genom att hålla fönster rena och fria från hinder. Använd ljus och växter för att mjuka upp rummet och skapa en positiv atmosfär.
 • Personlig Energiflöde: Anpassa inredningen efter din egen personliga energiflöde och behov. Föremål som du älskar och som ger dig glädje kan bidra till att förbättra energin i ditt hem.

Genom att följa dessa riktlinjer för feng shui-inredning kan du skapa en mer balanserad och harmonisk miljö i ditt hem, vilket kan främja välbefinnande och positiv energi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg